Les 1: Wat moet je allemaal weten voor je van start gaat

Wat moet je weten voor je aan deze cursus begint?

– De videolessen met oefeningen duren meestal wat langer dan de eigenlijke video, sommige stukjes zijn versneld, zet regelmatig de video op pauze en neem je tijd om alles rustig af te werken.

– Heb je nog niet zo veel ervaring? Probeer de lessen dan echt stap per stap te volgen, sla geen lessen over. Je vermijdt dan dat je verderop vast komt te zitten omdat je iets niet begrijpt.

– Neem notities van dingen die je belangrijk vindt. Je kan de videolessen altijd herbekijken, maar het is zoveel handiger als je het snel even in je notitieboekje even kan opzoeken.

– Bij sommige lessen zit een bijlage, die zie je onderaan de video staan. Dit is een .ZIP bestand of een .PSD bestand.

– Procreate koop je aan in de app-store voor 12€ (eenmalige aankoop). Er bestaat tevens een Procreate Pocket versie voor de iPhone. Deze pocket versie is niet compatibel met de apple Pencil.

– De huidige iPads die nu verkocht worden in de apple store zijn allemaal compatibel met de Apple Pencil. Een standaard iPad heeft enkele nadelen ten opzichte van de iPad Pro, zo heeft het scherm geen P3 kleurenscherm, kan je de color history niet zien en ga je minder layers kunnen aanmaken. Toch is dit geen absolute noodzaak, de cursus is zo opgebouwd dat je zonder deze tools kan oefenen.

– In de bovenstaande video maak ik nog gebruik van de iPad 1e generatie. Ondertussen heb ik de overstap naar een iPad pro 2e generatie gemaakt omdat de pencil dan wat gemakkelijker kan opladen. Je zal merken in de cursus dat in sommige lessen de video is opgenomen met de iPad 2e generatie. Dit maakt echter geen enkel verschil in functionaliteit. De cursus is zo opgesteld dat elke iPad gebruikt kan worden.

– Je kan op de website Procreate.art een account aanmaken om daar een portfolio te plaatsen en vragen te stellen.

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
top
© 2024 Atelier Hilde - Powered by Maatos