Atelier Hilde

Atelier Hilde

Ik ben Hilde Groven, illustratrice en bezielster van Atelier Hilde.


In 2004 studeerde ik af als illustratief ontwerpster aan de PHL in Hasselt en mocht mezelf Meester in de Beeldende Kunsten noemen.
Daarna ging ik freelance aan de slag als illustratrice voor verschillende uitgeverijen in België en Nederland. Ik illustreerde onder andere voor Averbode, Zwijsen, Wolters Noordhoff, Van In, Die Keure, Abimo,…
In 2009 startte ik mijn eigen zaak waar ik illustraties en grafisch werk in opdracht maakte.
Neem eens een kijkje op mijn persoonlijke website om mijn illustraties te bekijken of een print te kopen in mijn webwinkel.

In 2016 ontstond het idee om een atelierruimte op te richten waar ik mijn creatieve kennis kon delen. Ik merkte dat er een grote vraag naar gebundelde informatie rond illustratietechnieken bestond.
Daarom ontwierp ik enkele cursussen en workshops waar je in een korte tijd alleen die kennis vergaart die je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. Atelier Hilde was geboren.

Sindsdien schoven al vele cursisten bij me aan tafel, voornamelijk vrouwen boordevol creatief talent. Op zoek naar manieren om hun talent in goede banen te leiden en niet langer verloren te lopen tussen het overaanbod van tekenmaterialen en technieken.

Wanneer je voor Atelier Hilde kiest kies je niet voor een langlopende opleiding waar je veel onnodige tijd steekt in vakken die je niet interesseren. Je gaat meteen naar de essentie en bewandelt van daaruit je eigen creatieve pad.

Dit doe je op je eigen tempo onder mijn begeleiding of die van collega’s die in het illustratieveld staan.

In mijn atelier is plaats voor zelfontdekking en onthaasting. Ik zoek graag ongedwongen met je mee naar een manier om je creatieve dromen waar te maken. Ook al heb je misschien weinig tijd vanwege je job of kids en weet je niet waar te beginnen. Als je eenmaal de juiste tools en skills bezit ben je al snel op weg naar een creatiever leven.

Vanwege de coronacrisis was het even niet mogelijk om live cursussen te geven, daarom startte ik met online cursussen.
Ook collega illustratoren bieden hier interessante cursussen aan. Zo kan je van Sandrine Lambert alvast leren hoe je zelf een kinderboekje schrijft en illustreert.
Neem eens een kijkje tussen het aanbod en ontdek wat je bij Atelier Hilde kan bijleren.

Volg me zeker op Sociale media als je op de hoogte wil blijven van nieuwe gratis tutorials en weetjes!

top
© 2024 Atelier Hilde - Powered by Maatos